Vid slakteriet i Kristianstad. Foto Casper Hilt.

Tack för att du är intresserad av att stödja djuren! Djur är på många sätt fantastiska, smarta och unika individer. Men de har inte människans förmåga att organisera sig för att förändra samhället. Därför behöver de oss till att vara deras ambassadörer. Det är vi som är kallade att sätta stopp för det meningslösa utnyttjandet och dödandet av dessa oskyldiga individer. Tillsammans kan vi skapa en värld där vi inte längre äter djur, där varje djur behandlas som den kännande varelse som hon eller han är. Som någon, inte som något. Nedan hittar du fem sätt att hjälpa djuren. 

Du kan ge av din tid till djuren! Det finns flera olika djurrättsorganisationer att engagera sig i. En av dem är Save Movement Sverige. Hoppas att du kan komma på någon av våra manifestationer utanför ett slakteri. Leta gärna upp den grupp som du har lättast att åka till. Om det inte finns någon grupp nära dig så fundera gärna om du vill starta en egen grupp.

När vi står vid slakterierna så försöker vi att genom foto och video dokumentera djurens sista minuter i livet. Vi har hört många historier om människor som efter att ha sett foto och video från slakterierna har ändrat sin syn på djur och vilken mat de äter. Genom kamerans lins kommer vi nära djuren och når, i bästa fall, in till människors hjärtan. Du kan hjälpa oss genom att sprida foton och videos som vi har tagit. Gilla till exempel Save Movement Sveriges facebook-sida och prenumerera gärna på vår Youtube-kanal och sprid gärna foton och videos från dessa på dina sociala forum och i olika nätbaserade grupper. Gå gärna också in på respektive Save-grupps sida och gilla deras Facebook-sidor och Instagram. Tillsammans kan vi nå fler med ett budskap som kan revolutionera synen på djur och mat!

Om du bryr dig om djur vill du antagligen inte bidra till utnyttjandet och dödandet av dem. Det mest praktiska sätt du kan avstå från att vara en del av våldet mot djuren är att ändra din kost. Vi måste inte äta av djuren för att må bra. Tvärtom visar forskning att en varierad helt växtbaserad kost är bättre för kroppen i jämförelse med en kost som innehåller kött, mjölk och ägg. Att äta veganskt är att istället för att äta mat som kommer från djurriket njuta av den fantastiska mat som kommer från växterna: bröd, pasta, baljväxter, frukt, örter, kryddor, växtmjölk, grönsaker, frukter, nötter och frön. På länkarna nedan får du god hjälp att gå över till en vegansk kost: Veganutmaningen  Vegokoll Vad lagar du för veganmat idag? på Facebook 

Köttindustrin har enorma resurser att till exempel lägga på reklam som förespråkar att äta djur. Om djurrättsrörelsen hade bara en bråkdel av dessa resurser så skulle vi kunna ge dem en match. Ens tid och engagemang är avgörande resurser i en djurrättsrörelse men pengar möjliggör också att mer för djuren kan göras. Om du vill bidra ekonomiskt till Save Movement Sverige så kan du ge en gåva genom föreningens Swish: 1232090066 eller vårt bankgiro: 5206-2825.

Du behöver inte vara medlem i Save Movement Sverige för att gå på manifestationer som någon av våra grupper organiserar eller för att bidra på andra sätt. Men om du vill visa ditt stöd för föreningen och kunna påverka dess framtid så är du varmt välkommen som medlem. Det kostar 50 kr per år att vara medlem i vår förening. När du betalar in denna summa och skriver “medlemsavgift” och din e-postadress så blir du medlem för det innevarande året. Det går att betala in mer om man också vill ge en gåva. Betala gärna in på  föreningens Swish: 1232090066 eller vårt bankgiro: 5206-2825.